Haber

prof. Ahmet Ercan: “2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmeyecek”

prof. Ahmet Ercan: “2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmeyecek”

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tutukluluk sürecini değerlendirdi

“Yanlış anlaşılma olarak değerlendiriyorum”

KARABÜK – Jeofizik Yüksek Lisans Övgün Ahmet Ercan, 2045 yılına kadar İstanbul’da deprem beklemediğini belirterek, beklentisinin aksine her an olabilecek bir depremin Türkiye’yi zora sokacağını söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin davetlisi olarak tarihi ilçeye gelen Yüksek Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda konferans verdi. Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Ercan, “Orada yapmamız gereken göçü durdurmak. Buradan 2 milyona yakın insan göç etti. O bölgenin nüfusu 13,5 milyon. Söylediklerine göre 2 milyona yakın insan göç etti.” 9,5 milyon insan var. Anadolu’nun tarımsal hafızası var. Çiftçi, ekici oradan göç ederse kim ekecek” dedi.

İstanbul’da meydana gelebilecek depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ercan, “Umarım yanılıyorum, 2045’e kadar İstanbul’da deprem olmaz. Arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa vay Türkiye’ye. Kuzey Marmara.”

Sosyal medyadaki paylaşımının ardından gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Ercan, “Depremin sorumlusu sadece bir bilim adamı değil. Bunu bir yanlış anlama ve yorumlama olarak değerlendiriyorum” dedi.

habersariyer.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu